Ferrari börjar samarbeta med Qualcomm

I början av året meddelade Volvo att de skulle börja samarbeta med chiptillverkaren Qualcomm. Nu får vi reda på att även Ferrari hoppar på tåget. De ska börja använda Qualcomms mikrochips i både sina gatbilar och Formel 1-bilar. Bland annat kommer plattformen Snapdragon Cockpit att användas för att köra infotainmentsystemen i bilarna.

Benedetto Vigna som är CEO hos Ferrari säger:

„We believe innovation requires market leaders working together. Thanks to this agreement with Qualcomm Technologies, we expand our knowledge in digital technologies and web 3.0, areas with great potential for automotive and motorsport. We believe valuable partnerships, and a distinctive Ferrari interpretation, ultimately enhance product excellence.“

Cristiano Amon från Qualcomm säger:

„We are excited to see our automotive technology leadership play an integral role in this new strategic relationship with Ferrari. We look forward to helping shape what the future holds as we work together to bring world-class driving experiences to their customers through our Snapdragon Digital Chassis.“

corporate.ferrari.com

Bil, Ferrari,

Qualcomm,

samarbete,

chip,

teknik,

Snapdragon

Volvo Cars och Qualcomm börjar samarbeta

Ska ta fram snabbare infotainmentsystem


Volvo Cars börjar nu att samarbeta med det amerikanska telekommunikationsbolaget Qualcomm. Tillsammans ska de använda Qualcomms Snapdragon Cockpit Platforms för att ta fram nästa generation av det Android Automotive-baserade infotainmentsystemet. Detta ska vara mycket snabbare, mer responsivt och har sin premiär i Volvos kommande eldrivna SUV och i Polestar 3. Även Honda och Renault kommer att använda Qualcomms kommande plattformar för infotainmentsystem, uppkoppling, förarassistans och molntjänster.

Tumnagel

45.3°