McLarens F1-bil presenteras i Lego-form

Lego och McLaren presenterar nu en version av det sistnämnda företagets Formel 1-bil. Setet består av 1432 stycken bitar och när man väl har pusslat ihop dessa har man en 65 centimeter lång, 27 centimeter bred och 13 centimeter hög skapelse att ställa på hyllan. Modellen har en liten V6:a med cylindrar som rör på sig.

James Key som är technical director för McLaren Racing säger följande:

„We are excited to unveil the unique LEGO Technic model of our McLaren F1 car, a fun and engaging product that celebrates our 2021 season livery while giving fans a hands-on interpretation of the new 2022 F1 car design. This has been made possible by an agile collaboration with the LEGO Group team, who have truly embraced the spirit of our brave and bold approach to design. The final product looks fantastic, and we cannot wait to make this available to our fans.“

Släpps den 1 mars och på prislappen står det 179.99 dollar.